Dette korte svar er nej.

Hvis din kat regelmæssigt fodres med hundefoder, kan det forårsage fejlernæring og i værste fald gøre din kat alvorligt syg. Katte er i højere grad end hunde rene kødædere, hvilket betyder at katte konstant har enzymatisk aktivitet, der nedbryder protein for at opretholde blodsukkeret, hvorimod hunde kan op- og nedregulere aktiviteten af enzymer.

Katte og hunde får primært energi fra protein og fedt, men især hunde har også en høj kapacitet til at fordøje kulhydrater (stivelse) i foderet. Kattens metabolisme og fordøjelsessystem er altså tilpasset animalske produkter med et højt indhold af protein og fedt. Katte har behov for mange slags næringsstoffer, som kun findes i fedt og protein fra kød, hvorfor et kattefoder har et højere indhold af animalsk protein og fedt end et hundefoder. Katte som fodres regelmæssigt med et hundefoder, vil derfor blive underforsynet med vigtige næringsstoffer, hvilket kan gøre katten meget syg.

Kattens særlige behov: hvis katte fodres regelmæssigt med et hundefoder, vil indholdet af aminosyre i foderet ikke dække kattens behov, da det ikke er de samme aminosyre som er essentielle for hunde og katte. Begge dyr har brug for at få aminosyren arginin tilført gennem kosten, men katte er særligt følsomme over for et lavt indhold af arginin i forhold til hunde. Taurin betragtes som en essentiel aminosyre for katte, netop fordi katten ikke kan danne den selv, og den derfor skal tilføres gennem kosten. Taurin er ikke en essentiel aminosyre for hunde, og er derfor ikke tildelt i et hundefoder, hvorfor der vil opstå mangel på den livsnødvendige aminosyre taurin, hvis katten fodres med et hundefoder.

Katte kan ikke omdanne pro-vitaminer for vitamin A til aktivt vitamin A. Derfor har katte brug for at få tilført animalske produkter med et højt indhold af vitamin A i kosten, netop for at undgå vitamin A mangel. Katte kan heller ikke danne B-vitaminet niacin fra aminosyren tryptophan, hvorfor det er vigtigt at niacin tilføres kosten. Katte har altså andre ernæringsmæssige behov end hunde, og en kat der alene fodres regelmæssigt med et hundefoder, vil ikke få tildelt de næringsstoffer, den har brug for, hvorfor katte ikke bør fodres regelmæssigt med et hundefoder.


Kan hunde fodres med et kattefoder?

Da katte som før nævnt er mere kødæder end hunde, vil der derfor være rigeligt med protein i et kattefoder, hvorfor hunde som fodres med kattefoder, vil blive overforsynet med protein, som de ikke har brug for. Overforsyning af protein kan skabe problemer for hundens lever og nyre. Kattefoder er kort sagt ikke afbalanceret til en hund, og vil ikke indeholde alle de næringsstoffer som hunde har brug for, hvorfor hunde ikke regelmæssigt bør fodres med et kattefoder.