Kaninens foretrukne spise bør være hø! Men hvorfor er det så, at det kan være svært at få sin kanin til at spise nok? 

En tommelfingerregel siger, at en kanin dagligt bør spise en portion hø på samme størrelse som den selv. Hø er alfa og omega for kaninens sundhed samt det sliber tænderne naturligt, så man undgår rigtig mange tandproblemer. 

Hvad kan du gøre for at øge din kanins indtag af hø? 

Der findes nok ikke et entydigt svar, men nedenfor kan der være hjælp at hente. 

Forskellige hø-typer

Rigtig mange kaniner kan være kræsne og for nogle kaniner handler det måske bare om, at man ikke giver dem den type hø, som de foretrækker. Hø er ikke  bare hø, og der findes mange forskellige typer, som er sammensat af forskellige typer græsser, er taget på forskellige tidspunkter  i høstsæsonen samt har forskellige tørringsprocesser eller anden bearbejdning efterfølgende. Hvis du ser på udvalget af hø, kan du se forskelle i struktur, farve samt kigger du godt efter, kan du også se de forskellige græssorter. En løsning kan derfor være at præsentere forskellige høprodukter for din kanin for at se, hvilken den foretrækker og spiser mest af. 

For meget andet mad

En anden reel grund til, at din kanin ikke spiser nok hø, kan være er den simpelthen ikke er sulten nok. Måske har du været lidt for rundhåndet med tilskudsfoderet og snacks, så din kanin ikke har behovet for at spise andet. Prøv derfor at skære ned i mængde på resten a din kanins daglige foder.  

Hvis din kanin får frisk græs, så kan dette erstatte hømængden, og vil slide tænderne på samme måde som hø. 

Giv hø flere steder

Mange kaninejere ligger høet samme sted som vanligt, men måske foretrækker din kanin at spise sit hø et andet sted. Nogle kaniner foretrækker faktisk at sidde på tissekassen og spise sit hø. Andre kan måske have et favoritspot, hvor de gerne vil spise. Det kan ligeledes være en ide, at prøve at være lidt alternativ i sin måde at give hø på. Prøv fx at putte høet i små høbolde, i en toiletpapirsrulle eller lignende, som giver en sjov beskæftigelse for din kanin.

Hvis man drysser lidt urter som tørret solhat, brændenælde eller lignende over, kan man øge kaninens naturlige fouragering og måske få kaninen til at være mere nysgerrig på høet. 

Vær sikker på, at den ikke har ondt

Kaniner kan hurtigt få dårlige tænder, hvilket kan være forbundet med mange smerter. Vær derfor sikker på, at din kanin ikke fejler noget. Det er kun en dyrlæge, som kan tjekke dette.