MENU
MENU
Kurv

Grovfoderanalyse - bestillingsvare

Grovfoderanalyse - bestillingsvare

Skriv en anmeldelse

Bemærk: HTML bliver ikke oversat!
Anmeldelse
Dårlig God

Få lavet en grovfoderanalyse, så du ved, hvad dit grovfoder indeholder af energi, sukker, protein, mineraler m.m. 


Få at få lagt en korrekt foderplan er det nødvendigt at vide, hvad dit grovfoder indeholder. Grovfoderet fylder 70-90 % af den samlede foderplan og er derfor en vigtig medspiller i hestens daglige foder. Med en grovfoderanalyse får vi et retningsgivende billede på, hvad grovfoderet indeholder af energi (FE og MJ) samt råprotein og fordøjelig protein ogsukker. Derudover får vi kendskab til tørstofindholdet, fugtighed og mineraler inklusiv sporstoffer. På denne måde kan vi sammen lægge en mere præcis foderplan. 

NIR analysen og mineralpakken indeholder følgende parametre:

NIR analyse:  Tørstof, Aske, Råprotein, Sukker, Træstof, NDF, IVOS (fordøjelighed), FK org (beregnet), FEhest (beregnet), Kg TS pr. FEhest (beregnet)  

Mineralpakke: Cacium, Fosfor, Magnesium, Kalium, Natrium, Mangan, Zink, Kobber, Chlorid, Jern, Svovl 


Er du ikke en haj til at læsse din grovfoderanalyse? Så fortvivl ej! Vi er uddannet inde for området, og hjælper dig derfor meget gerne. 


Sådan foregår det? 

Bestil en grovfoderanalyse her på vores webshop eller i vores butik. Da vi først kan bestille grovfoderanalysen fra Eurofins, når ordren er lagt, vil der typisk gå 2-3  uger før du har den i hænder. 

Den tilsendte/udleveret en konvolut, hvor du skal udfylde sedlen samt lægge din stikprøve fra grovfoderet ned i posen, få luften ud af den og luk den godt til. 

HUSK at markere din prøve med et navn og noter selv ned både prøvenummer og prøvemærkning, som står på den medfølgende seddel. 

Hvis man laver hø eller tørt wraphø (tørstof på omkring 80%) er det en god ide, at man tager analysen lige inden ballerne skal presses og gerne flere steder fra marken, så du få en repræsentativt indhold af græsser. Sørg for, at der både er græsser, blade, aks m.m. med i prøven. Wrap med tørstof omkring 65 % kan først analyseres, når ballen har fået lov at omdanne sukkeret - dvs. ca. 6-8 uger efter det er blevet pakket ind.

Den samlede prøve sendes direkte ind ti Eurofins (porto er betalt). Det tager ca. 14 dage fra analysen er modtaget til der kommer svar elektronisk. Svaret modtager du pr. mail. Har du brug for hjælp til at tyde din analyse og evt. få lagt en foderplan, så giv os et kald eller send en mail, så kan vi sammen kigge på det :) 

Grovfoderanalyse - bestillingsvare

Kort beskrivelse

Få lavet en grovfoderanalyse, så du ved, hvad dit grovfoder indeholder af energi, sukker, protein, mineraler m.m. Få at få lagt en korrekt foderpl... Læs mere
1.165,00 DKK
Ekskl. moms: 932,00 DKK
Læg i kurv